سرمقاله شماره اول

و شروعی تازه…

مفتخريم كه اولين شماره فصلنامه ثروت آفريني را پس از رويش و نو شدن طبيعت در تابستان ۱۳۹۸ به چاپ می‌رسانیم.
با ديدن نام نشريه مفاهيم مختلفي به ذهن شما مخاطبان گرامي می‌رسد كه در ابتدا لازم می‌دانیم مطالبي را به‌عنوان مقدمه جهت تبيین خط‌مشی نشريه خدمتتان ارائه بداريم.
نخست اينكه «ثروت آفريني» چيست؟ ثروت از مفاهيم عامي است كه در حوزه‌های مختلف استفاده می‌شود و به‌طور خاص از مفاهيم اقتصادي است كه به فراخور نوع نگاه و جايگاه مورد استفاده قرار گرفته و تعاريف متفاوتي از آن شده است. ثروت در مفهوم كلي شامل هر چيزي است كه نيازي را از ما برآورده می‌سازد.
از منظر ما، توان جسمي محبوس مانده در بازوها، عشق و محبت ابراز نشده، تمام داشته‌های مادي و معنوي آدمي كه خواسته يا ناخواسته در حصار قوه‌اند، در واقع ثروت‌اند و به بيان ديگر ثروت، انباشت فرصت‌های مادي و معنوي آدمي است.
ثروت آفريني به فعل رساندن فرصت‌های در اختيار است.
هر انساني می‌تواند ثروت آفرين باشد و ثروت آفريني می‌تواند در قالب فردي، گروهي و سازماني شكل بگيرد.
رويكرد ما تقویت باور به وجود توانمندی در افراد و کسب‌وکارها به‌منظور ثروت آفرینی است. ایجاد و حمایت از کسب‌وکارهای کوچک و متوسط یکی از اولویت‌های اساسی در برنامه‌های توسعه اقتصادی در بسیاری از کشورهای پیشرفته و درحال‌توسعه است. بنگاه‌های اقتصادی کوچک و متوسط در ایجاد اشتغال و فراهم کردن بستر مناسب برای نوآوری و افزایش صادرات نقش مهمی دارند. این قبیل از کسب‌وکارها از انعطاف‌پذیری بیشتری برخوردارند و کارآفرینی و خلاقیت بیشتری در آن‌ها صورت می‌پذیرد. به‌عبارت‌دیگر کسب‌وکارهای کــوچک و متوسط راحت‌تر می‌توانند خود را با تغییرات پرشتاب محیطی منطبق کرده و نسبت به عوامل اقتصادی و سیاسی سریع‌تر واکنش نشان دهند و ریسک کمتری را نسبت به شرکت‌های بزرگ متحمل می‌شوند.  تحولات پیچیده و سریع چند دهه اخیر و نیز شتاب گیری روند جهانی‌شدن موجب شده است تا جوامع گوناگون تلاش کنند تا بیش از پیش خود را برای پذیرش تحول آماده کنند. آنچه تا چند دهه پیش به‌عنوان یک امتیاز اقتصادی تلقی می‌شد، عبارت بود از برپایی و فعال نگه‌داشتن کسب‌وکارهای بزرگ و چنین استدلال می‌شد که هرچه این کسب‌وکارها بزرگ‌تر باشند، اقتصاد پویاتر و قدرتمندتر می‌گردد. اگرچه این تفکر طی چندین دهه رونق گرفت و بر پایه آن شرکت‌های غول‌پیکری هم پدیدار شدند؛ ولی تحولات اخیر و به‌ویژه فشارهای جمعیتی، نوآوری‌های لحظه‌به‌لحظه، پیچیده‌تر شدن فرایندهای مدیریتی و تصمیم‌گیری، نیاز به تصمیم‌گیری‌های آنی و ضروری و تجارب حاصل از فعالیت‌های کسب‌وکارهای کوچک و متوسط اهمیت این بنگاه‌ها را نمایان ساخته است.
امروزه به‌منظور حمایت و مرتفع سازی مشکلاتی که این‌گونه کسب‌وکارها با آن‌ها روبه‌رو هستند، در کشورهای مختلف قوانین و تسهیلات گوناگونی برای حمایت از آن‌ها به وجود آمده است. در کشور ما نیز برای نیل به اهداف موردنظر اهتمام ویژه‌ای  بر حمایت ازاین‌گونه واحدها در پیش‌گرفته شده است.
از منظر ما با فراهم کردن فضای مناسب کسب‌وکار، داشتن ذهنی مثبت و روحیه‌ای با نشاط و پرامید می‌توان بر شرایط فائق آمد.
تلاش ما، نشان دادن بخشی از پتانسیل‌ها و فرصت‌های کسب‌وکارهای کوچک است که از یک‌سو می‌تواند برای کارآفرینان و از سوی دیگر برای سیاست‌گذاران، مفید و مورد استفاده باشد.
از مدت‌ها قبل با توجه به شرایط اقتصادی و کسب‌وکار در کشور، به این فکر افتادیم که چگونه می‌توان کسب‌وکار را توسط مردم در اشکال مختلف حقیقی و حقوقی در محدوده وسیعی از بازار و از بعد جغرافیائی و دانش، ایجاد و گسترش داد.
به نظرمان آمد باید با تبیین مقوله باور به توانمندی‌ها به‌منظور ثروت آفرینی، با تمرکز بر کسب‌وکارهای کوچک، فعالیت رسانه‌ای داشته باشیم و بدین ترتیب فصل‌نامه ثروت آفرینی را طراحی و پس از کسب مجوز از وزارت محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی اولین شماره آن را منتشر نمودیم تا به حول و قوه الهی در سال «رونق تولید» با گسترش مفهوم و اقدامات به ثروت آفرینی در کشورمان کمک کرده باشیم.

 

یک نظر برای "سرمقاله شماره اول" ارسال شده
  1. به مفهوم قابل تاملی اشاره کردید ، نیاز به فکر دارد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

error: Content is protected !!