تمرکز بر حوزه های جدید

در سال های اخیر با توسعه اکوسیستم کارآفرینی شرکت های نوپا در ایران ، زمینه ایجاد اشتغال و به ظهور رسیدن ایده های نوآورانه جوانان و فارغ التحصیلان دانشگاهی فراهم گردیده است. هم اکنون که این پارادایم جدید خلق ثروت در حال رشد می باشد و از نوپایی خارج شده است نیازمند متنوع سازی و تمرکز بیشتر بر حوزه های جدید می باشد. اغلب ایده ها و فعالیت های اکوسیستم موجود بر روی فعالیت های خدماتی مانند فروش، حمل ونقل و غذا به صورت آنلاین متمرکز شده اند و با توجه به موفقیت چند شرکت در این حوزه ها، اغلب افراد جدیدی که می خواهند به اکوسیستم وارد شوند به همین حوزه ها تمایل دارند.
هدایت کارآفرینان و به ویژه سرمایه گذاران جدیدی که به اکوسیستم وارد می شوند به سمت حوزه های کمتر مورد توجه و بـا پتانسـیل بـالا و اثـرات اجتماعی و اقتصادی و ملی بالا در شرایط کنونی هم به بقای اکوسیستم کمک خواهد کرد و هم اثرات آن را افزایش خواهد داد.
با توجه به چالش های روزافزون کشور در عرصه هایی مانند کشاورزی، سبک زندگی شهرنشینی، مسائل اجتماعی، محیط زیست، آلودگی و انرژی و مواردی از ایـن دسـت، ورود کارآفرینان و اکوسیستم استارت آپی به این حوزه ها احتمالا به علت نبود رقیب های سنتی می تواند اثرات بیشتری بـر اقتصـاد و اشـتغال داشـته باشند و علاوه بر این به حل مسائل و مشکلات اجتماعی و ملی نیز کمک نمایند. صنایع بالغ مانند معدن از ظهور استارت آپ ها و شکل گیری مفاهیم آن در صنعت خود، دور نبوده و با گـذر زمـان شرکت های نوپا در حال ایفای نقشی پررنگ در این صنایع هستند.
در ادامه به معرفی فرصتهای استارتاپی در این حوزه می پردازیم :
فرصت هاي کليدي حوزه معدن
۱) استفاده از فناوری های روز به منظور ایجاد روش های جدید اکتشاف در راستای افزایش دقت و کاهش ریسک اکتشاف
۲) فرصت ایجاد تغییرات در فرایندهای استخراج و حفاری و توسعه آن با رویکرد استخراج دقیق با هدف کاهش هزینه، افزایش سرعت و بهره وری
۳) خلق روش های نوین فرآوری مواد معدنی و یا خدمات دهی برای ارتقای بهره وری شرکت های فعال در فرایندهای فرآوری
۴) ارائه راهکارهای سخت افزاری و نرم افزاری برای بهبود فرایندهای تصمیم گیری و فعالیت های پشتیبان شرکت های فعال در حوزه معدن
۵) شبکه سازی میان فعالان حوزه معدن و صنایع معدنی به منظور رفع نیازها و تسهیل ارتباطات زنجیره ارزش
۶) بهینه سازی مصرف آب و انرژی و کاهش تلفات و آسیب های زیست محیطی با رویکرد توسعه پایدار در صنعت معدن
۷) افزایش امنیت کارگران، سایت های معدنی و ماشین آلات با کمک فناوری و پیش بینی خطرات احتمالی و هشدار برای جلوگیری از آسیب رسانی به افراد و تجهیزات.
نقش استارتاپ ها در توسعه صنعت معدن

مطالب مرتبط
مامان پز چگونه به وجود آمد؟
۱۴ فروردین ۱۴۰۰مروری بر گزارش جامع دیجی کالا در سال ۹۸
۲۶ آبان ۱۳۹۹نگاهی به استارتاپ” سنجاق ” بازار آنلاین خدمات
۲۶ آبان ۱۳۹۹“با سلام” حامی کسب و کارهای محلی و خانگی
۲۶ آبان ۱۳۹۹مصاف با کرونا از رکود تا صعود
۲۶ آبان ۱۳۹۹با استارتاپ های ایرانی آشنا شوید
۲۶ آبان ۱۳۹۹