نگرش مثبت اندیش ها چگونه است؟

مثبت اندیش

همۀ ما می‌دانیم که بودن در جمع افراد مثبت اندیش، متفاوت از زمانی است که گرفتار افراد منفی‌گرا می‌شویم! چه کسی است که دلش نخواهد اطرافیانش، اعضای خانواده و دوستانش، افراد مثبت اندیش باشند و در روابط‌شان با او همیشه نیمۀ پُر لیوان را ببینند؟
خودِ ما چه؟ آیا ما همان آدم‌های مثبت‌اندیشی هستیم که از دیگران توقع داریم باشند؟ همراه ما باشید، تا در این مقاله دربارۀ تفاوت طرز فکر افراد مثبت اندیش و منفی‌نگر با شما صحبت کنیم.

۱-شکست، جزئی از یادگیری است

افراد مثبت اندیش، شکست را فرصتی می‌بینند برای یادگیری و بهتر شدن. آنها می‌دانند که شکست فقط یک اتفاق است و هویت فردی آنها را تعریف نمی‌کند. آدم‌های منفی‌نگر بعد از شکست کاملا از پا درمی‌آیند، چون به شکست اجازه می‌دهند هویت فردی‌شان را تعریف کند. آنها نمی‌فهمند که شکست جزئی از فرایند یادگیری و رشد است.

۲-از پسِ کارهای سخت برمی‌آیم

آدم‌های مثبت اندیش دوست دارند به چالش کشیده شوند. آنها می‌فهمند که بدون چالش، رشدی وجود نخواهد داشت. افراد مثبت‌اندیش از سختی‌ها استقبال می‌کنند و به‌دنبال راه‌هایی برای غلبه بر آنها هستند. در مقابل، افراد منفی‌نگر همیشه به‌دنبال راه‌های راحت و میانبر هستند. آنها موانع را بلا می‌دانند، چون موانع، احتمال شکست را افزایش می‌دهند. برای آدم‌های منفی‌نگر، روزهای سخت زندگی سازنده نیست، بلکه شکننده‌است.

ثروت آفرینی

۳-همیشه بیشترین تلاشم را می‌کنم

آدم‌های مثبت اندیش به‌جای اوضاع، روی تلاش برای موفقیت تمرکز می‌کنند. آنها می‌دانند که چیزهای زیادی وجود دارند که از کنترل آنها خارج هستند، مثبت‌اندیش‌ها در هر شرایطی بیشترین تلاش‌شان را می‌کنند، حتی اگر زیاد هم نباشد. افراد منفی‌نگر «هلو برو تو گلو» را دوست دارند! اگر قرار باشد تلاش بکنند، باور دارند که کار چندانی از دست‌شان برنمی‌آید و زود تسلیم می‌شوند. منفی‌نگر‌ها وقتی حس کنند دیگران آنها را زیر نظر دارند، احتمال دارد بیشتر تلاش کنند.

۴-فلانی آدم الهام‌بخشی است!

مثبت‌اندیش‌ها از موفقیت دیگران الهام می‌گیرند، آنها افراد پیشرو را می‌بینند و از خود می‌پرسند: «چه چیزی می‌توانم از آنها بیاموزم؟» منفی‌نگرها به موفقیت دیگران حسادت و آن را تهدیدی برای خود تلقی می‌کنند. برای آدم‌های منفی‌نگر، موفقیت دیگران، مترادف شکست خودشان است.

۵-چه کارهایی را می‌توانم بهتر انجام دهم؟

آدم‌های مثبت‌اندیش از بازخورد استقبال می‌کنند. آنها نسبت به یادگیری هر چیزی که مهارت‌هایشان را تقویت کند اقدام می‌کنند، چون همیشه می‌خواهند بهتر شوند. منفی‌نگرها وقتی بازخوردی دریافت می‌کنند یا فردی رفتار آنها را تصحیح می‌کند، احساس بی‌احترامی می‌کنند. آنها به‌جای آنکه بازخورد را ابزاری برای بهبود ببینند، نشانه‌ی ناشایستگی خود تفسیر می‌کنند.

۶-روی هر چیز تمرکز کنم به آن قدرت می‌دهم

آدم‌های مثبت‌اندیش دوست دارند به چالش کشیده شوند. آنها می‌فهمند که بدون چالش، رشدی وجود نخواهد داشت. افراد مثبت‌اندیش از سختی‌ها استقبال می‌کنند و به‌دنبال راه‌هایی برای غلبه بر آنها هستند. در مقابل، افراد منفی‌نگر همیشه به‌دنبال راه‌های راحت و میانبر هستند. آنها موانع را بلا می‌دانند، چون موانع، احتمال شکست را افزایش می‌دهند.

۷-همه می‌توانند تغییر کنند

افراد مثبت‌اندیش می‌دانند تنها چیزی که تغییر نمی‌کند، خودِ تغییر است. آنها عقیده دارند که می‌توانند تغییر کنند و این توانایی را برای دیگران هم متصور هستند. منفی‌نگرها عقیده دارند که آدم‌ها شخصیت ثابتی دارند؛ در نتیجه برای بهبود تلاش نمی‌کنند، چون با خود فکر می‌کنند: «فایده‌اش چیست؟» علاوه‌براین، منفی‌نگرها به دیگران هم اجازۀ تغییر نمی‌دهند. وقتی آدم منفی‌نگر روی چیزی برچسب می‌زند، دیگر نمی‌تواند آن را طور دیگری ببیند.

۸-هنوز چیزهای زیادی هست که باید یاد بگیرم

مثبت‌اندیش‌ها عاشق یادگیری هستند. آنها می‌دانند که اطلاعات در مسیر تکامل است و آنچه ۱۰ سال پیش عمل می‌کرد، چه‌بسا امروز اثری نداشته باشد. منفی‌نگرها عقیده دارند که همه‌چیز را می‌دانند و اگر اطلاعات جدید با آنچه از قبل می‌دانسته‌اند تناقض داشته باشد، بعید است آن را بپذیرند. آنها بیش از آنکه به درست یا غلط بودن گفته‌ای فکر کنند، به گویندۀ آن توجه می‌کنند.

۹-باید کار بزرگی انجام دهم!

فرد مثبت‌اندیش از بلندپروازی نمی‌ترسد. در مقابل، آدم منفی‌نگر نه‌تنها تفکر محدودی دارد، بلکه سعی می‌کند دیگران را هم قانع کند که رؤیاها و آرزوهایشان دست‌نیافتنی هستند.

مثبت اندیش

۱۰-با کوچک کردن دیگران من بزرگ نمی‌شوم

مثبت ‌اندیش‌ها پشت سرِ دیگران، شخصیت آنها را بالا می‌برند، درحالی که منفی‌نگرها دیگران را خُرد و خراب می‌کنند تا خودشان حس بزرگی کنند.

۱۱-من بدترین دشمن یا بهترین دوست خودم هستم

آدم‌های مثبت‌ اندیش با خودشان حرف‌های خوبی می‌زنند. آنها از داستانی که برای خودشان می‌گویند آگاه هستند و به افکار خود اجازه نمی‌دهند دلسردشان کنند. علاوه‌براین، انتظارات واقع‌بینانه‌ای از خود دارند. مثبت‌اندیش‌ها دربارۀ نقاط ضعف خود و دشواریِ وضعیت‌شان به خود دروغ نمی‌گویند. در عوض، به خودشان می‌گویند برای موفقیت چه باید کرد. منفی‌نگرها بدترین دشمن خودشان هستند. آنها نمی‌توانند نیمۀ پُر لیوان را ببینند، حتی اگر واقعا موفق باشند. آنها استادِ تمرکز روی همۀ جوانب منفی هستند و اعتماد به نفس خود را کاهش می‌دهند.

۱۲-بدنم چه می‌گوید؟

افراد مثبت ‌اندیش با خودشان مثل قهرمان رفتار می‌کنند. با دیگران آگاهانه رفتار می‌کنند و حالات چهره‌شان مثبت‌اندیشی را نشان می‌دهد.
در مقابل، افراد منفی‌نگر خودشان را کوچک می‌دانند. سرشان روی گردن تلوتلو می‌خورد و همیشه نگاه‌شان به پایین است. در نگاه اول فکر می‌کنید عقل‌شان کم است یا ناراحت و دچار افسردگی هستند یا بی‌تفاوتند؛ خلاصه شاد و راضی به‌نظر نمی‌رسند.

۱۳-بهترین نتیجه از کار گروهی حاصل می‌شود

مثبت ‌اندیش‌ها اهل کار گروهی هستند، بنابراین به ایده‌هایی که لزوما مال خودشان نیست هم اهمیت می‌دهند و از آنها حمایت می‌کنند، حتی اگر با آنها موافق نباشند.
منفی‌نگرها اگر با خودشان فکر کنند ایده‌ای موفقیت‌آمیز نیست، از آن حمایت نمی‌کنند. وقتی ایده‌ای که مال خودشان نبوده با شکست روبه‌رو می‌شود، حتما از عبارتی مثل «من از اول هم گفتم…» برای سرزنش همکاران استفاده می‌کنند.

۱۴-باید نیمۀ پُرِ لیوان را ببینم

افراد مثبت‌ اندیش اهل سپاسگزاری هستند. آنها در هر وضعیتی می‌توانند نیمۀ پُر لیوان را ببینند و همه‌چیز را سَرسَری رد نکنند. آدم‌های منفی‌نگر نمی‌توانند نکتۀ مثبتی در شرایط دشوار بیابند. آنها برای بررسی جوانب مثبت یک وضعیت، وقت نمی‌گذارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

error: Content is protected !!